KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept dušená hovězí plec na šalotce potřebujeme tyto suroviny: • 800 g loupané hovězí plece • 80 g obyčejné uzené slaniny (bílé) • sůl • pepř • 100 g sádla • 100 g šalotky • 20 g hladké mouky • 200 ml hovězího vývaru • 400 g mraženého listového nebo sekaného špenátu • 1 lžíce másla • 1 malá cibule • 2 stroužky česneku • 50–100 ml smetany ke šlehání Recept dušená hovězí plec na šalotce připravíme takto:
Maso protkneme slaninou, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na sádle ze všech stran, aby se zatáhlo. Šalotku nakrájenou na klínky osmahneme na sádle dozlatova, přidáme maso, zalijeme vývarem a přikryté dusíme asi 1,5 hodiny doměkka. Pak maso vyndáme a šťávu vaříme tak dlouho, až se tuk začne oddělovat do mastných ok. Pak zaprásíme moukou, dobře rozmíchejte, zalijeme vývarem, rozšleháme a povaříme 20 minut. V jiné pánvi rozehřejeme máslo, na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s nadrobno nakrájeným česnekem, přidáme špenát, osolíme, podlijeme smetanou a přikryté dusíme. Při podávání porce masa podlijeme šťávou a podáváme se špenátem a vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušená hovězí plec na šalotce nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní hovězí závitky, hovězí guláš s houbami, hovězí guláš s černým pivem, dušené hovězí maso na houbách, vepřová plec plněná šunkou a sýrem, hovězí plátky s pikantní omáčkou, hovězí maso s rukolou, hovězí srdce na smetaně, dušené hovězí maso s křenem, brambory plněné mletým hovězím dušená hovězí plec na šalotce, recept, hlavní jídla |