KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept dušená hovězí plec na šalotce potřebujeme tyto suroviny: • 800 g loupané hovězí plece • 80 g obyčejné uzené slaniny (bílé) • sůl • pepř • 100 g sádla • 100 g šalotky • 20 g hladké mouky • 200 ml hovězího vývaru • 400 g mraženého listového nebo sekaného špenátu • 1 lžíce másla • 1 malá cibule • 2 stroužky česneku • 50–100 ml smetany ke šlehání Recept dušená hovězí plec na šalotce připravíme takto:
Maso protkneme slaninou, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na sádle ze všech stran, aby se zatáhlo. Šalotku nakrájenou na klínky osmahneme na sádle dozlatova, přidáme maso, zalijeme vývarem a přikryté dusíme asi 1,5 hodiny doměkka. Pak maso vyndáme a šťávu vaříme tak dlouho, až se tuk začne oddělovat do mastných ok. Pak zaprásíme moukou, dobře rozmíchejte, zalijeme vývarem, rozšleháme a povaříme 20 minut. V jiné pánvi rozehřejeme máslo, na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s nadrobno nakrájeným česnekem, přidáme špenát, osolíme, podlijeme smetanou a přikryté dusíme. Při podávání porce masa podlijeme šťávou a podáváme se špenátem a vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušená hovězí plec na šalotce nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí řízek, dušená kapusta s uzeným masem a brambory, dušená mrkev s vepřovým masem, dušená krůta na víně, hovězí květová špička, hovězí srdce na paprice, pikantní hovězí guláš, dušená telecí játra se slaninou, vepřová plec na zelenině, pikantní hovězí řízky dušená hovězí plec na šalotce, recept, hlavní jídla |