![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g hovězí roštěné • 500 g mrkve • 1 nadrobno nakrájená cibule • 2 bobkové listy • 6 hřebíčků • 1 lžíce hladké mouky • sůl • pepř • rostlinný olej Recept hovězí roštěná dušená v mrkvi připravíme takto:
Očištěnou hovězí roštěnou rozdělíme na 4 díly. Plátky lehce naklepeme. Osolíme je, opepříme a na rozpáleném oleji v kastrolu z obou stran opečeme. Roštěnky vyjmeme a ve výpeku orestujeme v cibuli. Zalijeme vodou a vrátíme roštěnky. Přidáme koření a plátky necháme pod pokličkou dusit asi 50 minut. Mrkev nakrájíme na špalíčky a přidáme k téměř měkkým roštěnkám. Zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a vše dovaříme doměkka. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí roštěná dušená v mrkvi nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí křenová roláda, dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby, maďarská roštěná, hovězí řízek, hovězí plec na červeném víně, hovězí na slanině, pečený hovězí krk, dalmátské dušené hovězí maso, dušená husí krev, hovězí guláš s houbami hovězí roštěná dušená v mrkvi, recept, hlavní jídla |