![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg hovězího zadního masa • 100 g slanina • 300 g cibule • 100 g sádla • sůl • mletý černý pepř • celé nové koření • vývar • hladká mouka Recept hovězí na slanině připravíme takto:
Maso protkneme polovinou dávky slaniny, osolíme opepříme a opečeme na části sádla. Oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli osmahneme na zbylém sádle dozlatova, mírně zalijeme vývarem, přidáme opečené maso a rozmačkané nové koření, přikryjeme a maso dusíme zvolna do měkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme teplou vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vývarem, rozmícháme a řádně povaříme. Pak ji procedíme přes hustý cedník, dosolíme a přimícháme zbylou slaninu, nakrájenou na kostičky a částečně roztavenou. Hovězí na slanině podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí na slanině nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí maso v zelenině, irská hovězí mísa, pečený hovězí krk, staročeský hovězí jazyk, zbojnická hovězí roláda, dušené hovězí maso na houbách, hovězí kýta na okurkách, hovězí plátky na pivě, hovězí plátky s pikantní omáčkou, koprová omáčka s hovězím masem hovězí na slanině, recept, hlavní jídla |