KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept pečený hovězí krk potřebujeme tyto suroviny: • hovězí krk • 2 cibule • sádlo • sůl • hladká mouka • vývar Recept pečený hovězí krk připravíme takto:
Ve větším kastrolu na sádle maso opečeme ze všech stran, pak jej vyndáme, do sádla přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Vložíme zpět vložíme již osolené maso, které chvilku obracíme a pečeme. Asi po 5 minutách maso podlijeme, zmírníme teplotu a přikryté dusíme asi 30 minut. Podle potřeby podléváme vývarem. Pak sundáme maso z plotny dle potřeby opět podlijeme, vložíme i s pokličkou do předehřáté trouby a maso za občasného polévání vypečenou šťávou upečeme do měkka. Po upečení maso vyjmeme, šťávu propasírujeme přes cedník, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a povaříme. Pečený hovězí krk podáváme nejlépe s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečený hovězí krk nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí pečeně s cibulovou omáčkou, hovězí s estragonovou omáčkou, pražská hovězí pečeně, dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky, špagety s hovězím masem, pečená krkovička, hovězí na česneku a víně, hovězí nudličky s cibulí a chilli papričkami, hovězí maso s křenovou omáčkou, hovězí maso na pepři ii pečený hovězí krk, recept, hlavní jídla |