![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 80 dkg roštěnky • 1 velká cibule • 0,5 dcl oleje • 1 lžíce hladké mouky • sůl • 1 lžička hořčice • nakládaný zelený pepř • 1 dcl červeného vína • 1 lžíce hotové světlé jíšky Recept hovězí plátky s pikantní omáčkou připravíme takto:
Maso nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Každý plátek na okraji na několika místech nařízneme, lehce osolíme a poprášíme moukou. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm z obou stran opečeme. Opečené plátky vyjmeme a ve výpeku osmahneme na proužky nakrájenou cibuli. Maso vrátíme zpět, přidáme hořčici, zelený nakládaný pepř a za občasného podlévání vodou dusíme. Pak přidáme víno, ještě krátce povaříme a přidáme lžíci hotové světlé jíšky. Dochutíme solí a podáváme s různě upravenými bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí plátky s pikantní omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní pstruh, pikantní kuřecí plátky, kuřecí plátky po staročesku, hovězí placičky, hovězí svíčková se zeleninou a bulgurem, hovězí guláš jadran, hovězí guláš, hovězí kostky s mrkví, pstruh s petrželovou omáčkou, pečené brambory s omáčkou po francouzsku hovězí plátky s pikantní omáčkou, recept, hlavní jídla |