KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dušené hovězí po florentinsku

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dušené hovězí po florentinsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g hovězí kližky
   • 1 cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 1 mrkev
   • 1 řapíkatý celer
   • 400 g loupaných rajčat (konzerva)
   • 200 ml červeného vína
   • olivový olej extra virgin
   • sůl mletý pepř
   • pár lístků bazalky
Recept dušené hovězí po florentinsku připravíme takto:
Maso prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky a orestujeme ji na oleji. Přidáme maso a bazalku, maso orestujeme ze všech stran, zalijeme vínem a na mírném plameni dusíme. Až se víno vyvaří, přidáme rajčata a vlažnou vodu nebo vývar a na mírném ohni vaříme pod pokličkou tři hodiny. Pak vyjmeme maso z hrnce, omáčku propasírumeme a případně dochutíme solí. Maso nakrájíme na plátky. Plátky masa na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.





dušené hovězí po florentinsku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz