![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g hovězí kližky • 1 cibule • 2 stroužky česneku • 1 mrkev • 1 řapíkatý celer • 400 g loupaných rajčat (konzerva) • 200 ml červeného vína • olivový olej extra virgin • sůl mletý pepř • pár lístků bazalky Recept dušené hovězí po florentinsku připravíme takto:
Maso prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky a orestujeme ji na oleji. Přidáme maso a bazalku, maso orestujeme ze všech stran, zalijeme vínem a na mírném plameni dusíme. Až se víno vyvaří, přidáme rajčata a vlažnou vodu nebo vývar a na mírném ohni vaříme pod pokličkou tři hodiny. Pak vyjmeme maso z hrnce, omáčku propasírumeme a případně dochutíme solí. Maso nakrájíme na plátky. Plátky masa na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s těstovinami nebo knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené hovězí po florentinsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: dušené sójové maso s mrkví, hovězí na smetaně, hovězí maso na pivě, hovězí guláš s cuketou, staročeský hovězí jazyk, štěpánská hovězí pečeně, hovězí plátky s pikantní omáčkou, dušené václavky, hovězí srdce s fazolkama, hovězí pečeně na jalovci a pivu dušené hovězí po florentinsku, recept, hlavní jídla |