KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept dušené hovězí po florentinsku potřebujeme tyto suroviny: • 800 g hovězí kližky • 1 cibule • 2 stroužky česneku • 1 mrkev • 1 řapíkatý celer • 400 g loupaných rajčat (konzerva) • 200 ml červeného vína • olivový olej extra virgin • sůl mletý pepř • pár lístků bazalky Recept dušené hovězí po florentinsku připravíme takto:
Maso prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky a orestujeme ji na oleji. Přidáme maso a bazalku, maso orestujeme ze všech stran, zalijeme vínem a na mírném plameni dusíme. Až se víno vyvaří, přidáme rajčata a vlažnou vodu nebo vývar a na mírném ohni vaříme pod pokličkou tři hodiny. Pak vyjmeme maso z hrnce, omáčku propasírumeme a případně dochutíme solí. Maso nakrájíme na plátky. Plátky masa na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s těstovinami nebo knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené hovězí po florentinsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zámecké hovězí, pivní guláš z hovězích líček, hovězí guláš jadran, boloňský hovězí hrnec, nadívané hovězí plátky, hovězí květová špička, hovězí po thajsku, hovězí roštěná dušená v mrkvi, dušené skopové maso, pražská hovězí pečeně dušené hovězí po florentinsku, recept, hlavní jídla |