![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g zadního hovězího masa • 250 g žampionů • půl balíčku zmrazené kořenové zeleniny • 1 velká cibule • 1 kelímek zakysané smetany • 2 lžíce másla • olej • 2 dcl bílého vína • sůl • pepř • 2 lžičky koření "divočina" • 2 lžíce hladké mouky • drcený kmín Recept hovězí maso na žampionech připravíme takto:
Maso osolíme, okořeníme a opečeme i s cibulí na oleji. Pak přidáme zeleninu, podlijeme vroucí vodou a za občasného podlití vodou a přelévání výpekem dusíme v troubě. Ke konci pečení podlijeme vínem. Houby očistíme, nakrájíme, osmahneme na másle a mírně osolíme a okmínujeme. Měkké maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, zapražíme, zalijeme vodou a smetanou, prošleháme a povaříme. Pak přidáme houby a dochutíme. Maso nakrájíme na plátky a v omáčce prohřejeme. Podáváme s houskovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí maso na žampionech nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí perkelt, pštrosí maso na kantonský způsob, konfitovaná hovězí líčka, polévka s masovými knedlíčky, husí stehna na žampionech, mleté maso se zeleninou, telecí maso s rýží, vepřové maso na žampiónech, marinované hovězí řízky, dušená hovězí plec na šalotce hovězí maso na žampionech, recept, hlavní jídla |