![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g hovězího jazyka • 200 g kořenové zeleniny • 30 g medu • 3 hřebíčky • 5 zrnek pepře • 5 zrnek nového koření • půl lžičky zázvoru • 1 houska • 300 ml smetany • 4 žloutky • 300 g křenu • 40 g loupaných mandlí • sůl Recept staročeský hovězí jazyk připravíme takto:
Kořenovou zeleninu nastrouháme a jazyk očistíme. To dáme do hrnce s vodou a spolu s medem, hřebíčkem, pepřem, solí a zázvorem vaříme, dokud jazyk nezměkne. Potom jej vyndáme a do vývaru přidáme nakrájenou housku. Jakmile houska změkne, vývar propasírujeme, prohřejeme, přidáme smetanu s rozmíchanými žloutky, promícháme a odstavíme. Teplý jazyk oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným křenem s mandlemi a podáváme s houskovým knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeský hovězí jazyk nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí guláš s černým pivem, staročeský guláš, hovězí na paprice, rajská omáčka s hovězím masem, hovězí guláš s jablky, staročeský slepenec, plněná hovězí roláda, zámecké hovězí, staročeský králík na smetaně, hovězí maso s brokolicí staročeský hovězí jazyk, recept, hlavní jídla |