![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g vepřové kýty • sůl • 40 g slaniny • 100 g kořenové zeleniny • 50 g másla • 4 pepře • 2 nová koření • tymián • 250 ml zakysané smetany • 20 g mouky • 1 citron • 10 g cukru • vývar Recept holandská kýta připravíme takto:
Vepřovou kýtu zbavíme kůže, tuku a protáhneme ji na nudličky nakrájenou slaninou a osolíme. Ve větším hrnci na rozpáleném másle a zbytku slaniny si usmažíme do růžova na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme pepř, nové koření a tymián. Pak tam přidáme kýtu, podlijeme vývarem a dusíme nejdříve pod pokličkou, pak nepřikryté upečeme po obou stranách do červena. Měkkou kýtu nakrájíme, vložíme do hrnce, šťávu zahustíme zakysanou smetanou ve které jsme rozmíchali mouku a citronovou šťávu. Do omáčky přidáme do žluta opražený cukr, povaříme ji, procezenou nalijeme na maso, které v ní chvíli povaříme. Podáváme s noky nebo knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Holandská kýta nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí kýta na špeku, telecí kýta po pražsku, kančí kýta na česneku, dančí kýta po staročesku, skopová kýta po anglicku, vepřová kýta na divoko, holandská omáčka ii, burgundská vepřová kýta, pečená nadívaná jehněčí kýta, holandská omáčka iv holandská kýta, recept, hlavní jídla |