![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g kančí kýty • 30 g uzené slaniny • 2 cibule • česnek • sůl • černý mletý pepř • tymián Recept kančí kýta na česneku připravíme takto:
Odleželé maso odblaníme, omyjeme, prošpikujeme slaninou, česnekem a tymiánem, osolíme a opepříme. Nahrubo nakrájenou cibuli a zbylý česnek osmahneme, pak vložíme maso, opečeme ze všech stran, podlijeme trochou horké vody, přikryjeme a dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme horkou vodou. Až je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu rozmixujeme. Před podáváním maso nakrájíme na plátky. Kančí kýtu na česneku podáváme s houskovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kančí kýta na česneku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: lín na česneku a paprice, staročeská pečená husa na česneku, pečená jehněčí kýta, roláda z kančí kýty s houbovou náplní, dančí kýta po staročesku, hovězí kýta na okurkách, vepřový jazyk na česneku, kančí guláš s liškami, maďarský kančí guláš, kančí guláš s brusinkami kančí kýta na česneku, recept, hlavní jídla |