KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Holandská omáčka II

Kategorie: hlavní jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept holandská omáčka potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 žloutky
   • 125 ml vývaru
   • 10 g bramborové moučky
   • sůl
   • špetka tlučeného pepře
   • 100 g másla
   • 1 citrón
Recept holandská omáčka připravíme takto:
Do porcelánového hrnku dáme žloutky opatrně oddělené od bílků, osolíme a dobře rozšleháme. Přidáme k tomu čistý hovězí vývar, rozmícháme do toho bramborovou moučku a malinko opepříme. Hrnek s touto směsí dáme do kastrolu s vařící vodou, zahříváme a za stálého míchání přidáváme po kouscích čerstvé máslo. Zahříváním se omáčka napění a začne houstnout. Až je pěkně hustá, odtáhneme ji z plamene, přilijeme čistou šťávu z citrónu a mícháme, až omáčka vychladne.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Holandská omáčka II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

jemná cibulová omáčka, boloňská omáčka, játrová omáčka, vaječná omáčka, holandská bramborová kaše, řecká omáčka, dýňová omáčka, houbová omáčka se smetanou, švestková omáčka ii, koprová omáčka



holandská omáčka ii, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz