KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Guláš zvěřinový

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept guláš zvěřinový potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g srnčí
   • jelení
   • daňčí nebo kančí zvěřiny (maso z plece)
   • 100 g slaniny
   • 200 g cibule
   • sůl
   • 10 g mleté sladké papriky
   • trochu kmínu
   • pepř
   • majoránka
   • 1 bobkový list
   • 2 stroužky česneku
   • lžíce octa
   • voda na podlévání
   • 20 g hladké mouky
   • 1 l vývaru z kostky nebo z kostky masoxu
   • 4 lžíce kečupu
   • 4 lžíce bílého vína
   • petrželka
Recept guláš zvěřinový připravíme takto:
Očištěné maso opláchneme ve vlažné vodě, nakrájíme na větší kousky a osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, v kastrole i rozškvaříme, osmažíme v ní jemně pokrájenou cibuli, přiložíme maso a rychle je na všech stranách opečeme. Pak přidáme papriku a ostatní koření, rozetřeny česnek, ocet a za občasného podlévání vodou maso dusíme tak dlouho, až je poloměkké. Šťávu necháme z větší části vysmahnout a zbylou s tukem zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme kečup, bílé víno a vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Hotový guláš podle potřeby ještě přisolíme a jednotlivé porce posypeme jemně nasekanou petrželkou. Podáváme s brambory nebo chlebem.





guláš zvěřinový, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz