![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600g zvěřiny bez kostí (jelen • srnec divočák zajíc) • 60g slaniny • 2-3 menší cibule mletá sladká paprika • 2 lžíce rajčatového protlaku • mletý pepř kmín • sůl majoránka • 6-7 středné velkých hříbků • vývar podle potřeby • 2lžíce hladké mouky • "bylinkové" koření (okurky • cibule • petrželka) • 1-2 stroužky česneku Recept myslivecký guláš připravíme takto:
Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Potom přidáme a zpěníme sladkou mletou papriku, vmícháme rajčatový protlak a na kostky nakrájené maso ze zvěřiny, pepř, kmín, sůl a dusíme za občasného podlévání vodou, až je maso napůl měkké. Potom guláš vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, rozmícháme a dusíme do měkka. Před dokončením přidáme pokrájené hříbky, jemně nakrájenou bylinkovou směs, utřený česnek a majoránku. Jako přílohu podáváme houskové knedlíky nebo chléb. V naší kuchařce bylo kromě receptu Myslivecký guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřový guláš s fazolemi, kachní guláš se zelím, guláš flamendr, ďábelský guláš, guláš s lečem, vepřový guláš se smetanou, kotlíkový guláš se zeleninou, maďarský kančí guláš, jelení guláš ii, křivoklátský guláš myslivecký guláš, recept, hlavní jídla |