![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 vepřové koleno • sůl • česnek • červená paprika • 2 cibule • 1 bobkový list • 3 kuličky nového koření • 6 kuliček pepře • kmín Recept dušené vepřové koleno připravíme takto:
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme celé 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř, zalejeme vodou, trochu více osolíme a dáme asi na 50 minut vařit. Pak dáme do remosky nakrájenou cibuli, na ni položíme uvařené koleno obrané od kosti, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kmínem a paprikou, podlijeme trochou vývaru, ve kterém se koleno vařilo a ještě asi 20-30 minut pečeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené vepřové koleno nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové maso se zelím po řecku, vepřové řízky v omeletách, vepřové panenky s fazolkami na slanině, dušené kozí maso, vepřové maso s ananasem, vepřové smetanové nudle, vepřové koleno na medu, dušené hovězí po florentinsku, dušené telecí v římském hrnci, vepřové kotlety po milánsku dušené vepřové koleno, recept, hlavní jídla |