![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g telecího masa • 1 cibule • 30 g másla nebo margarínu • 200 g dlouhozrnné rýže • 750 ml vody • 1 lžička soli • černý pepř • 1 lžíce sekané petrželky Recept dušené telecí v římském hrnci připravíme takto:
Telecí maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky jako na guláš. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Namočený římský hrnec vymažeme rozpuštěným máslem a vložíme do něho nakrájené maso s cibulí. Hrnec přikryjeme, vsuneme do studené trouby a Dusíme asi 60 minut v elektrické troubě při 200°C, v horkovzdušné při 160 °C a v plynové na stupni 4 nebo 5. Rýži na sítu promyjeme studenou vodou a necháme okapat. Vodu přivedeme k varu. Vodu a rýží přidáme do hrnce, osolíme a opepříme a dusíme dalších 20 až 25 minut. Před podáváním posypeme petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené telecí v římském hrnci nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: roláda z telecího masa, smažený telecí brzlík, zadělávané telecí maso se zeleninou, telecí po zahradnicku, dušené kuře na zelenině, dušené sójové maso s mrkví, pražená telecí játra, sicilské dušené jehněčí se sýrem, lahůdkové telecí řízky, telecí maso s cibulí dušené telecí v římském hrnci, recept, hlavní jídla |