![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg hovězího bez kosti • 350 g hřibů (nebo žampiónů) • 4 cibule • 5 stroužků česneku • 2 mrkve • 2 lžíce mouky • 4 lžíce másla • 4 lžíce oleje • hovězí vývar • 1 hrnek suchého červeného vína • sůl • pepř • tymián Recept dušené hovězí na víně připravíme takto:
Maso nakrájíme na kousky, zaprášíme pepřem a tymiánem, přikryjeme a na chvíli odložíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Dvě lžíce másla spolu s olejem dobře rozpálíme na pánvi, hovězí kousky zprudka osmahneme, pak přidáme cibuli a mrkev, zaprášíme moukou a smažíme přibližně dvě minuty. Zalijeme hrnkem vývaru a červeným vínem, přidáme česnek, dochutíme ještě trochu tymiánem a pepřem, přikryjeme a dusíme přibližně dvě hodiny. Houby očistíme, nakrájíme na plátky, osmahneme na zbylém másle, přidáme k hovězímu, zamícháme a společně ještě patnáct minut podusíme. Dušené hovězí na víně podáváme s rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené hovězí na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bedly na víně, kuřecí plátky na víně, hovězí steak v pivní marinádě, dušené skopové maso, pečený králík na víně, zámecké hovězí, rajská omáčka s hovězím masem, dušené hovězí nudličky se zeleninou, hovězí plec na červeném víně, konfitovaná hovězí líčka dušené hovězí na víně, recept, hlavní jídla |