![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg hovězího masa • 2 lžíce mouky • 5 dcl vývaru • 1 bobkový list • 5 kuliček nového koření • 1 malá cibule • půl lžíce vinného octa • 4 filátka ančoviček • 1 dcl smetany ke šlehání • sůl • pepř • máslo na opečení masa Recept zámecké hovězí připravíme takto:
Maso osolíme, opepříme a lehce posypeme moukou. V hrnci rozehřejem máslo a na něm opečeme maso ze všech stran do hneda. Pak přidáme vývar, nové koření, bobkový list, cibuli a duseíme přikryté 1 hodinu. Pak maso obrátíme, přidáme ocet a ančovičky a dále dusíme. Až je maso měkké, vyndáme ho z hrnce a uchováme v teple. Šťávu přecedíme, zahustíme 1 lžící mouky rozmíchané ve smetaně a povaříme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a vařenými bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zámecké hovězí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: grilovaný hovězí jazyk, burgundské hovězí maso, zbojnická hovězí roláda, mexická pálivá hovězí pánev, znojemské hovězí maso, hovězí závitky s vařeným bramborem a zelenými lusky, hovězí květová špička, hovězí s křenovou omáčkou, hovězí guláš na pivě, hovězí klopsy v rajské omáčce zámecké hovězí, recept, hlavní jídla |