KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dušené skopové maso

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dušené skopové maso potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g skopového masa
   • 100 g slaniny
   • 750 g brambor
   • 500 g bílého zelí
   • 3 cibule
   • pepř
   • kmín
   • 0,5 l vývaru
Recept dušené skopové maso připravíme takto:
Libové skopové maso nakrájíme na malé kousky, oloupané syrové brambory nakrájíme na kostky a bílé zelí na proužky. Zelí před krájením spaříme. Nyní vezmeme hrnec s těsným uzávěrem a na jeho dno navrstvíme kostičky slaniny. Po slanině přijdou kostky brambor, potom kousky masa, po nich proužky zeleniny a potom opět brambory, maso, zelenina, a poslední vrstva budou brambory. Na každou vrstvu přitom přijde sůl, pepř, kmín a v tuku osmažená na drobno nakrájená cibule. Vše zalijeme vývarem, hrnec dobře uzavřeme a necháme dusit 1 až 1,5 hodiny.





dušené skopové maso, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz