![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g skopového masa • 100 g slaniny • 750 g brambor • 500 g bílého zelí • 3 cibule • pepř • kmín • 0,5 l vývaru Recept dušené skopové maso připravíme takto:
Libové skopové maso nakrájíme na malé kousky, oloupané syrové brambory nakrájíme na kostky a bílé zelí na proužky. Zelí před krájením spaříme. Nyní vezmeme hrnec s těsným uzávěrem a na jeho dno navrstvíme kostičky slaniny. Po slanině přijdou kostky brambor, potom kousky masa, po nich proužky zeleniny a potom opět brambory, maso, zelenina, a poslední vrstva budou brambory. Na každou vrstvu přitom přijde sůl, pepř, kmín a v tuku osmažená na drobno nakrájená cibule. Vše zalijeme vývarem, hrnec dobře uzavřeme a necháme dusit 1 až 1,5 hodiny. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené skopové maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové maso se šípkovou omáčkou, vepřové maso na švestkách, zapečené mleté maso, srbské skopové maso, dušené sójové maso s mrkví, drůbeží maso v alobalu, pikantní hovězí maso, masopustní vepřový guláš, hovězí maso s brokolicí, vepřové maso ve šlehačce dušené skopové maso, recept, hlavní jídla |