![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g loupané hovězí plece • 80 g obyčejné uzené slaniny (bílé) • sůl • pepř • 100 g sádla • 100 g šalotky • 20 g hladké mouky • 200 ml hovězího vývaru • 400 g mraženého listového nebo sekaného špenátu • 1 lžíce másla • 1 malá cibule • 2 stroužky česneku • 50–100 ml smetany ke šlehání Recept dušená hovězí plec na šalotce připravíme takto:
Maso protkneme slaninou, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na sádle ze všech stran, aby se zatáhlo. Šalotku nakrájenou na klínky osmahneme na sádle dozlatova, přidáme maso, zalijeme vývarem a přikryté dusíme asi 1,5 hodiny doměkka. Pak maso vyndáme a šťávu vaříme tak dlouho, až se tuk začne oddělovat do mastných ok. Pak zaprásíme moukou, dobře rozmíchejte, zalijeme vývarem, rozšleháme a povaříme 20 minut. V jiné pánvi rozehřejeme máslo, na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s nadrobno nakrájeným česnekem, přidáme špenát, osolíme, podlijeme smetanou a přikryté dusíme. Při podávání porce masa podlijeme šťávou a podáváme se špenátem a vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušená hovězí plec na šalotce nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí křenová roláda, hovězí maso s křenovou omáčkou, hovězí jazyk na smetaně, hovězí maso na pepři ii, nadívané hovězí plátky, hovězí na paprice, dušená mrkev, hovězí maso s pažitkovou omáčkou, staročeský hovězí jazyk, dušená mrkev s vepřovým masem dušená hovězí plec na šalotce, recept, hlavní jídla |