![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 200 g kančího masa • 200 g anglické slaniny • 500 g kysaného zelí • 250 ml zakysané smetany • cibule • 8 listů zelí • 100 g másla • 500 ml světlého piva • 100 g sádla • 5 stroužků česneku • mrkev • petržel • půl celeru • divoké koření • celý pepř • sůl Recept divočák na pivě se zelím připravíme takto:
Na sádle orestujeme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a koření. Přidáme na malé nudličky nakrájené a osolené maso a zprudka opečeme. Přidáme zakysané zelí. Listy syrového zelí spaříme a rozklepeme. Na každý plát dáme masozeleninovou směs a zavineme. Vytvořené závitky vložíme na tuk orestované slaniny. Obložíme zbylou zeleninovou směsí a zalijeme pivem. Dusíme v troubě do měkka, maso vyjmeme a výpek zahustíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Divočák na pivě se zelím nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králík na černém pivě, zapečené filé s kysaným zelím, hovězí na pivě, brambory zapečené se zelím, špecle s kysaným zelím a uzeným masem, hovězí na černém pivě, kapr dušený na pivě, zapečené brambory s kysaným zelím, chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím, těstoviny se zelím divočák na pivě se zelím, recept, hlavní jídla |