KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept česneková jehněčí žebra potřebujeme tyto suroviny: • jehněčí žebra • brambory • 3 rajčata • malé cibulky • česnek • olej • sůl • pepř • kari • plnotučná hořčice • černé olivy Recept česneková jehněčí žebra připravíme takto:
Olej smícháme s prolisovaným česnekem, přidáme sůl a pepř, promícháme. Touto směsí potřeme žebra a necháme odležet nejlépe přes noc. Pak je dáme na pekáč, potřeme kari smíchaným se 3 lžícemi hořčice, přidáme trošku másla, přikryjeme a pečeme 2 hodin v troubě při 150°C. Posledních 20 minut pečeme bez pokličky. Mezitím uvaříme brambory v osolené vroucí vodě se solí a troškou kari. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájená rajčata s cibulkami, na kolečka nakrájené olivy a trošku výpeku ze žeber a restujeme do změknutí. Dochutíme petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Česneková jehněčí žebra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí na česneku s brambory a špenátem, jehněčí maso se žampióny, jehněčí s rozmarýnem, jehněčí maso na česneku, jehněčí na chmelu, pečená nadívaná jehněčí kýta, česneková svíčková, pastýřský koláč jehněčí, jehněčí roláda se špenátovou náplní, jehněčí plátky buchlovské paní česneková jehněčí žebra, recept, hlavní jídla |