![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g polohrubé mouky • 25 g droždí • 80 g práškového cukru • 3 žloutky • špetka soli • 80g másla • 0,25 l mléka • máslo na potření. Recept české buchty připravíme takto:
Z trošky vlažného mléka, rozdrobeného droždí, lžičky cukru a lžíce mouky připravíme kvásek. Prosátou mouku osolíme, přidáme cukr, vzešlý kvásek, rozehřáté vychladlé máslo a vlažným mlékem zaděláme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto rozválíme na plát a rádýlkem vykrajujeme čtverce. Na každý čtverec dáme kousek libovolné náplně podle chuti a zabalíme podlouhlé buchtičky. Klademe na vymaštěný plech, kde je necháme ještě chvíli kynout. Pak je potřeme ze všech stran rozehřátým máslem a dáme péci do předehřáté trouby. Upečené buchty necháme trochu prochladnout, pak je pocukrujeme a můžeme podávat. V naší kuchařce bylo kromě receptu České buchty nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: buchty s povidly a tvarohem, třešňové buchty, buchty s mrkvomakovou náplní, pařené buchty, petřínské buchty, východočeské smaženky, staročeské povidlové buchty, staročeské tvarohové buchty, domácí buchty, buchty plněné jahodami a tvarohem české buchty, recept, sladkosti |