KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

České buchty

Kategorie: sladkosti, buchty

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept české buchty potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g polohrubé mouky
   • 25 g droždí
   • 80 g práškového cukru
   • 3 žloutky
   • špetka soli
   • 80g másla
   • 0,25 l mléka
   • máslo na potření.
Recept české buchty připravíme takto:
Z trošky vlažného mléka, rozdrobeného droždí, lžičky cukru a lžíce mouky připravíme kvásek. Prosátou mouku osolíme, přidáme cukr, vzešlý kvásek, rozehřáté vychladlé máslo a vlažným mlékem zaděláme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto rozválíme na plát a rádýlkem vykrajujeme čtverce. Na každý čtverec dáme kousek libovolné náplně podle chuti a zabalíme podlouhlé buchtičky. Klademe na vymaštěný plech, kde je necháme ještě chvíli kynout. Pak je potřeme ze všech stran rozehřátým máslem a dáme péci do předehřáté trouby. Upečené buchty necháme trochu prochladnout, pak je pocukrujeme a můžeme podávat.





české buchty, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz