KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept burgundské hovězí maso potřebujeme tyto suroviny: • 500 g hovězího masa z kýty • 40 g slaniny • 150 g žampionů • 60 g cibule • 2 stroužky česneku • 2 dcl červeného vína • špetka černého mletého pepře • 1 bobkový list • 1 hřebíček • tymián • 30 g sádla • 1 lžíce rajského protlaku • 1 lžíce solamylu • půl lžičky cukru • citronová šťáva Recept burgundské hovězí maso připravíme takto:
Slaninu nakrájíme na kousky a osmažíme. Smaženou slaninu vyndáme, na vysmaženém tuku osmahneme 4 kostky hovězího masa, zalijeme červeným vínem, přidáme bobkový list, hřebíček a tymián, přikryjeme a dusíme doměkka. Na trošce sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a žampiony, osolíme, přidáme třený česnek, pepř a rajský protlak a chvíli dusíme. Tuto směs přidáme k hotovému masu a opět chvíli podusíme. Před koncem dušení rozmícháme v troše vody solamyl, přidáme ho k masu a ještě chvíli povaříme. Nakonec dochutíme cukrem nebo citronovou šťávou. Před podáváním je třeba vyndat z hrnce bobkový list a hřebíček. V naší kuchařce bylo kromě receptu Burgundské hovězí maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí víkendový guláš, hovězí maso s pažitkovou omáčkou, pastýřský koláč hovězí, masový nákyp, dalmátské dušené hovězí maso, pikantní hovězí guláš, masové kuličky v citronové omáčce, pštrosí maso na kantonský způsob, irská hovězí mísa, vepřové maso na švestkách burgundské hovězí maso, recept, hlavní jídla |