![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 200 g hovězího masa • 200 g telecího masa • 200 g skopového masa • 1 cibule • 1 houska • 1 vejce • 1 lžíce hladké mouky • 1 dcl zakysané smetany • 80 g másla • sůl • pepř Recept bosenské masové kuličky připravíme takto:
Maso umeleme. Nakrájenou cibuli smícháme s navlhčenou houskou, vejcem, moukou, ochutíme solí, pepřem a přidáme k masu. Ze směsi tvoříme malé kuličky s průměrem asi 1,5 cm. Kuličky opečeme na rozehřátém másle, přendáme je do pekáčku, polijeme rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou a dáme zapéct. Pečeme při teplotě 180°C asi 15 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bosenské masové kuličky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: masové koule, pikantní kuličky na pivě, sicilské masové koule, pruské masové koule, masové koule v sýrové omáčce, masové knedlíčky s paprikou a těstovinami, švédské masové kuličky, masové noky se smetanou, masové placičky v bramborovém těstě, švédské kuličky ve smetanové omáčce bosenské masové kuličky, recept, hlavní jídla |