KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept bulharská kachní roláda potřebujeme tyto suroviny: • 1 větší kachna • kousek slaniny • 1 cibule • celý pepř • 20 g hladké mouky • sůl • na nádivku: 250 g vepřového bůčku + 250 g uzeného bůčku + 250 hovězího masa + kachní játra + 50 g slaniny + 3 žemle + 150 g žampiónů + 1 vejce + 2 žloutky + 50 g cibule + 200 ml smetany + špetka strouhaného muškátového oříšku + špetka muškátového květu + špetka utlučeného nového koření + lžíce brandy + pepř + sůl Recept bulharská kachní roláda připravíme takto:
Na masovém strojku umeleme hovězí maso, vepřový i uzený bůček, játra, mlékem zvhlčené žemle, slaninu a cibuli. Směs okořeníme, osolíme, přidáme nakrájené a podušené houby, žloutky a ušlehané celé vejce, promícháme, přilijeme smetanu ochucenou brandy a znovu prohněteme. Hotovou směs klademe na plát kachního masa, zabalíme, sešijeme, zabalíme do plátěného ubrousku, který stočíme, utáhneme a zavážeme provázkem. Provázkem obtočíme i celou roládu, aby neztratila tvar. Pak maso ponoříme do osolené vody ohřáté na 75°C. Tuto teplotu udržujeme 2 hodiny. Potom roládu z ubrousku vybalíme a vložíme na pekáč na kostičky rozškvařené slaniny a kolečka cibule. Při pečení poléváme vypečenou šťávou, kterou ochutíme pepřem. Pečeme asi hodinu. Pak maso vyjmeme, výpek zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, zředíme horkou vodou a povaříme. Roládu nakrájíme na plátky a přeléváme šťávou. Bulharskou kachní roládu podáváme nejlépe s bramborovou kaší. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bulharská kachní roláda nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí roláda s klobásou, roláda z telecího masa, plněný kachní krk, kůzlečí roláda, zbojnická hovězí roláda, ostravská roláda, telecí roláda, šoulet s kachním stehnem, roláda z kančí kýty s houbovou náplní, husarská roláda bulharská kachní roláda, recept, hlavní jídla |