KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Bulharská kachní roláda

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bulharská kachní roláda potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 větší kachna
   • kousek slaniny
   • 1 cibule
   • celý pepř
   • 20 g hladké mouky
   • sůl
   • na nádivku: 250 g vepřového bůčku + 250 g uzeného bůčku + 250 hovězího masa + kachní játra + 50 g slaniny + 3 žemle + 150 g žampiónů + 1 vejce + 2 žloutky + 50 g cibule + 200 ml smetany + špetka strouhaného muškátového oříšku + špetka muškátového květu + špetka utlučeného nového koření + lžíce brandy + pepř + sůl
Recept bulharská kachní roláda připravíme takto:
Na masovém strojku umeleme hovězí maso, vepřový i uzený bůček, játra, mlékem zvhlčené žemle, slaninu a cibuli. Směs okořeníme, osolíme, přidáme nakrájené a podušené houby, žloutky a ušlehané celé vejce, promícháme, přilijeme smetanu ochucenou brandy a znovu prohněteme. Hotovou směs klademe na plát kachního masa, zabalíme, sešijeme, zabalíme do plátěného ubrousku, který stočíme, utáhneme a zavážeme provázkem. Provázkem obtočíme i celou roládu, aby neztratila tvar. Pak maso ponoříme do osolené vody ohřáté na 75°C. Tuto teplotu udržujeme 2 hodiny. Potom roládu z ubrousku vybalíme a vložíme na pekáč na kostičky rozškvařené slaniny a kolečka cibule. Při pečení poléváme vypečenou šťávou, kterou ochutíme pepřem. Pečeme asi hodinu. Pak maso vyjmeme, výpek zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, zředíme horkou vodou a povaříme. Roládu nakrájíme na plátky a přeléváme šťávou. Bulharskou kachní roládu podáváme nejlépe s bramborovou kaší.





bulharská kachní roláda, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz