![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g mletého masa • 2 nožičky párků • cibule • česnek • 3 okurky • housky • trocha mléka • sůl • mletý pepř • petrželová nať • máslo Recept sekaná roláda na karlovarský způsob připravíme takto:
Z mletého masa a 2 v mléce rozmáčených housek, vymačkaných, uhněteme těsto. Do něj zapracujeme vejce, sůl, mletý pepř a 2 stroužky česneku, prohněteme a na mikrotenu rozválíme na placku. Tu pak potřeme 2 vejci, umíchanými na cibuli, osolenými a ochucenými 2-3 lžícemi nasekané čerstvé petrželky. Na to položíme 2 nožičky dlouhých tenkých párků, proužky podélně nakrájené sterilované okurky (ze tří okurek). Stočíme pomocí mikrotenu, uzavřeme, roládu opečeme ze všech stran na lžíci másla, podlijeme a asi 1 hodinu pomalu pečeme dočervena. Občas potíráme vypečenou šťávou a podle potřeby podlijeme. Sekanou roládu na karlovarský způsob podáváme s bramborovou kaší nebo chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Sekaná roláda na karlovarský způsob nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: špenátová roláda, krůtí roláda s bylinkami, telecí roláda, myslivecká roláda ze srnčího masa, jednoduchá sekaná, sekaná z bůčku iii, zahradnická sekaná, zbojnická hovězí roláda, telecí roláda s palačinkami, roláda z mletého masa sekaná roláda na karlovarský způsob, recept, hlavní jídla |