![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g mletého masa • 2 nožičky párků • cibule • česnek • 3 okurky • housky • trocha mléka • sůl • mletý pepř • petrželová nať • máslo Recept sekaná roláda na karlovarský způsob připravíme takto:
Z mletého masa a 2 v mléce rozmáčených housek, vymačkaných, uhněteme těsto. Do něj zapracujeme vejce, sůl, mletý pepř a 2 stroužky česneku, prohněteme a na mikrotenu rozválíme na placku. Tu pak potřeme 2 vejci, umíchanými na cibuli, osolenými a ochucenými 2-3 lžícemi nasekané čerstvé petrželky. Na to položíme 2 nožičky dlouhých tenkých párků, proužky podélně nakrájené sterilované okurky (ze tří okurek). Stočíme pomocí mikrotenu, uzavřeme, roládu opečeme ze všech stran na lžíci másla, podlijeme a asi 1 hodinu pomalu pečeme dočervena. Občas potíráme vypečenou šťávou a podle potřeby podlijeme. Sekanou roládu na karlovarský způsob podáváme s bramborovou kaší nebo chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Sekaná roláda na karlovarský způsob nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: chřest s omeletou na bádenský způsob, bylinková sekaná, pštrosí maso na kantonský způsob, sekaná telecí pečeně, játrová sekaná, staročeská sekaná, dušená ryba na čínský způsob, karlovarský guláš, makarony na neapolský způsob, bulharská kachní roláda sekaná roláda na karlovarský způsob, recept, hlavní jídla |