KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Brambory pečené v bůčku

Kategorie: speciality, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept brambory pečené v bůčku potřebujeme tyto suroviny:

   • 12 brambor
   • 24 plátků bůčku (nebo slaniny)
   • půl lžičky sušeného rozmarýnu
   • hrubá sůl
   • mletá červená paprika
   • mletý černý pepř
   • olej
Recept brambory pečené v bůčku připravíme takto:
Brambory oloupeme, každou z nich ovinem dvěma plátky bůčku a uložíme do žáruvzdorné mísy nebo pekáče. Posypeme hrubou solí, rozmarýnem a pepřem, pokapeme olejem a pečeme při 180°C asi 70 minut - dokud brambory nezměknou. Po dobu pečení několikrát opatrně obrátíme.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Brambory pečené v bůčku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

královské brambory, argentinské brambory, pečené kvíčaly, hovězí pečené na pivě, zapečené mušle saganaki, pečené sluky, zapečené brambory quattro formaggi, krevetí pečené rolky, pečené filety z lososa, zapečené kotlety s olivami



brambory pečené v bůčku, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz