![]() |
![]() • 4 porce lososa (á 150 g) • 100 g anglické slaniny • 1 cibule • 2 stroužky česneku • šťáva z 1 pomeranče • 4 lžíce olivového oleje • sůl • mletý pepř • 60 g parmazánu • čerstvý koriandr • limetky Recept pečené filety z lososa připravíme takto:
Porce lososa pokapeme pomerančovou šťávou a lžící oleje a necháme půl hodiny odpočinout. V pánvi zpěníme na polovině zbylého oleje najemno nakrájenou cibuli, česnek a slaninu, dokud cibulka nezesklovatí. Na zbylém oleji opečeme z obou stran porce osušeného, osoleného a opepřeného lososa, z každé strany asi 2 minuty (pokud máme porce s kůží, nejdříve osmahneme stranu s kůží). Opečené filety naskládáme na plech vyložený pečicím papírem kůží dolů, potřeme směsí cibulky a slaniny a posypeme jemně strouhaným parmazánem. Zapečeme pod grilem asi 3-5 minut. Podáváme se skrojky limetky a lístky koriandru. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečené filety z lososa nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Brambory pečené v bůčku Carpaccio z lososa Hovězí pečené na pivě Krevetí pečené rolky Pečené kvíčaly Pečené sluky Smažené filety z tresky pestré s houbami a špenátem Zapečené brambory Quattro formaggi Zapečené kotlety s olivami Zapečené mušle Saganaki pečené filety z lososa, recept, speciality |
|