KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept pečené kvíčaly potřebujeme tyto suroviny: • 10 kvíčal • sůl • 120 gramů másla • 10 zrnek jalovce • 200 gramů slaniny • 40 gramů másla • 80 gramů cibule • 5 pepřů • vývar • 4 lžíce červeného vína Recept pečené kvíčaly připravíme takto:
Kvíčaly oškubeme, opálíme, vykucháme, vypláchneme, hlavičky a nožičky očistíme a zbavíme drápků, osolíme, do každé dáme po zrnku jalovce a trošku másla, celé je zabalíme do slaniny nakrájené na tenké plátky a obvážeme nití. Na másle osmažíme pepř a na plátky nakrájenou cibuli, na to vložíme kvíčaly, zalijeme vývarem a pečeme pod pokličkou asi čtvrt hodiny. Pak je obrátíme a necháme zčervenat i na druhé straně. Upečené kvíčaly vyndáme, šťávu zalijeme červeným vínem a případně ještě troškou vývaru, povaříme a prolisujeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečené kvíčaly nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené kotlety s olivami, zapečené brambory quattro formaggi, krevetí pečené rolky, pečené sluky, hovězí pečené na pivě, pečené filety z lososa, zapečené mušle saganaki, brambory pečené v bůčku pečené kvíčaly, recept, speciality |