KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pečené kvíčaly

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pečené kvíčaly potřebujeme tyto suroviny:

   • 10 kvíčal
   • sůl
   • 120 gramů másla
   • 10 zrnek jalovce
   • 200 gramů slaniny
   • 40 gramů másla
   • 80 gramů cibule
   • 5 pepřů
   • vývar
   • 4 lžíce červeného vína
Recept pečené kvíčaly připravíme takto:
Kvíčaly oškubeme, opálíme, vykucháme, vypláchneme, hlavičky a nožičky očistíme a zbavíme drápků, osolíme, do každé dáme po zrnku jalovce a trošku másla, celé je zabalíme do slaniny nakrájené na tenké plátky a obvážeme nití. Na másle osmažíme pepř a na plátky nakrájenou cibuli, na to vložíme kvíčaly, zalijeme vývarem a pečeme pod pokličkou asi čtvrt hodiny. Pak je obrátíme a necháme zčervenat i na druhé straně. Upečené kvíčaly vyndáme, šťávu zalijeme červeným vínem a případně ještě troškou vývaru, povaříme a prolisujeme.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečené kvíčaly nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

krevetí pečené rolky, hovězí pečené na pivě, zapečené mušle saganaki, pečené sluky, zapečené brambory quattro formaggi, zapečené kotlety s olivami, pečené filety z lososa, brambory pečené v bůčku



pečené kvíčaly, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz