KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Zapečené mušle Saganaki

Kategorie: speciality, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zapečené mušle saganaki potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g konzervovaných nebo mražených mušlí
   • 1 větší zelená paprika
   • 4 rajčata
   • 400 ml rajčatové šťávy
   • 200 g sýru feta
   • sůl
   • mletý pepř
   • olivový olej
   • petrželová nať
Recept zapečené mušle saganaki připravíme takto:
Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na měsíčky a oboje podusíme na oleji. Přidáme rajčatovou šťávu, sůl, mletý černý pepř a mušle a dusíme ještě asi 10 minut. Pak přidáme kousky sýru feta a promícháme. Směs přendáme do zapékacích misek, posypeme nastrouhaným sýrem a pár minut zapečeme. Zapečené mušle Saganaki podáváme posypané jemně nasekanou petrželovou natí.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Zapečené mušle Saganaki nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

zapečené brambory quattro formaggi, zapékané mušle saganaki, zapečené kotlety s olivami



zapečené mušle saganaki, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz