KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pečené sluky

Kategorie: speciality, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pečené sluky potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 sluky
   • sůl
   • pepř
   • 100 g másla
   • půlka citrónu
   • 100 gramů slaniny
   • 150 ml bílého vína
   • vývar
Recept pečené sluky připravíme takto:
Několik dní odleželé sluky oškubeme, hlavičky stáhneme, oči vydloubneme, chmýří opálíme a sluky vykucháme. Usekneme drápky, sluku zevnitř i zvenčí posolíme, trochu opepříme, dovnitř vložíme kousek másla, nožky založíme zpět a zašpejlíme. Dlouhý a očištěný zobák prostrčíme stehýnkem a křídla založíme dozadu. Pak prsíčka pokapeme citronovou šťávou, sluky zabalíme do slaniny nakrájené na tenké plátky a ovážeme je nití. Na pekáči rozehřejeme máslo, sluky do něho vložíme prsíčky dolů, podlijeme trochou vývaru a přikryté pomalu dusíme za častého polévání vínem a občas i vývarem. Když začnou měknout, tak je odkryjeme a necháme za častého polévání dopéci.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečené sluky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

zapečené brambory quattro formaggi, brambory pečené v bůčku, hovězí pečené na pivě, zapečené kotlety s olivami, zapečené mušle saganaki, pečené filety z lososa, krevetí pečené rolky, pečené kvíčaly



pečené sluky, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz