KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept boršč ukrajinský potřebujeme tyto suroviny: • 500 g hovězího masa • 250 g zelí • 200 g sterilované červené řepy • 1 cibule • 1 mrkev • sůl • lžíce másla • 0,5 petržele • 4 brambory • 1 bobkový list • 6 zrnek pepře • 3 rajčata • 1 lžíce octa • 4 stroužky česneku • petrželka • 4 lžíce kysané smetany Recept boršč ukrajinský připravíme takto:
Hovězí maso omyjeme, vložíme do studené osolené vody, uvedeme do varu a na mírném ohni va?íme doměkka. Do jiné nádoby si dáme vařit na kostičky nakrájené brambory. Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme na nudličky nakrájenou mrkev a petržel, zalijeme vývarem z masa, přidáme zelí, bobkový list, pepř a vaříme, až je zelenina měkká. Před koncem vaření přidáme sterilovanou červenou řepu, na plátky nakrájená oloupaná rajčata, ocet, česnek utřený se solí, na kousky nakrájené uvařené maso a na kolečka nakrájenou klobásu nebo pikantní párek. Vše povaříme a úplně nakonec přidáme uvařené na kostičky nakrájené brambory a chvilku povaříme. Na talíři boršč posypeme posekanou petrželkou a přidáme lžíci zakysané smetany. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč ukrajinský nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: boršč litevský studený, boršč saratovský, boršč běloruský, boršč zeleninový, boršč s masovými knedlíčky, boršč podkarpatský, boršč moskevský, boršč chalupářský, boršč vesnický, boršč polský boršč ukrajinský, recept, polévky |