KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept boršč rybářský potřebujeme tyto suroviny: • 500 g masa z větší ryby • 250 g červené řepy • 30 g rajčatového protlaku • 20 ml octa • cukr • sůl • 50 g mrkve • 50 g petržele • 100 g cibule • 1 paprika • 400 g zelí • 100 g brambor • 3 rajčata • 50 g másla • 20 g hladké mouky • 2 stroužky česneku • mletý pepř • petrželka • 500 ml smetany Recept boršč rybářský připravíme takto:
Z rybího masa připravíme vývar. Do kastrolu dáme na nudličky nastrouhanou červenou řepu, rajčatový protlak, lžíci cukru, ocet sůl a necháme povařit. Mrkev, petržel, cibuli a papriku nakrájíme na proužky, lehce osmažíme na másle a přidáme do rybího vývaru. Zelí nakrájíme na proužky, brambory na kostky, také přidáme do vývaru a necháme asi 20 minut vařit. Nakonec do vývaru přidáme vařenou červenou řepu, nakrájená rajčata a zahustíme jíškou. Povaříme, dochutíme česnekem, pepřem a necháme 15 minut stát. Při podávání doplníme smetanou a posypeme petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč rybářský nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: boršč zeleninový, boršč červený žitomírský, boršč houbový, boršč s mletým masem, boršč podkarpatský, boršč chalupářský, rybářský kotlík, boršč ruský se šťovíkem, boršč, boršč polský boršč rybářský, recept, polévky |