KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Boršč II

Kategorie: polévky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boršč potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g hovězího masa
   • sůl
   • 100 g kořenové zeleniny
   • 100 g červené řepy
   • 40 g sádla
   • 2 rajčata
   • 4 lžíce rajského protlaku
   • 20 g hladké mouky
   • 200 g brambor
   • 100 g bílého hlávkového zelí
   • 1 bobkový list
   • mletý černý pepř
   • zakysaná smetana
   • pažitka
Recept boršč připravíme takto:
Maso uvaříme v osolené vodě s očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninou. Měkké maso a zeleninu vyjmeme a vývar přecedíme. Červenou řepu nakrájíme na nudličky a dusíme na polovině sádla s rajským protlakem. Zalijeme vývarem z masa, vmícháme jíšku připravenou ze zbytku sádla a z mouky, přidáme očištěné a pokrájené brambory, pokrájené bílé hlávkové zelí, bobkový list, mletý pepř a oloupaná pokrájená rajčata. Vše uvaříme doměkka, přimícháme pokrájené uvařené maso se zeleninou a dochutíme rozetřeným česnekem. Při podávání přidáme na talíř polévkovou lžíci zakysané smetany. Boršč by měl být hustý.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

boršč litevský studený, boršč se sýrem, boršč ruský se šťovíkem, boršč houbový, boršč letní, boršč moskevský, boršč, boršč chalupářský, boršč polský, boršč z čerstvého zelí



boršč ii, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz