KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept boloňská sójová omáčka potřebujeme tyto suroviny: • 1 cibule • 1 řapík celeru • 100 g malých žampiónů • 2 středně velké mrkve • 1 stroužek česneku • 3 polévkové lžíce olivového oleje • 500 ml zeleninového vývaru • plechovka loupaných rajčat (cca 400 g) • 75 g sójových granulí • sůl • mletý černý pepř Recept boloňská sójová omáčka připravíme takto:
Cibuli a celer očistíme a nakrájíme na plátky. Žampióny oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, cibuli na kolečka. Cibuli posmažíme na oleji asi 3 minuty, pak přidáme celer, mrkev, žampióny a česnek a smažíme dalších 5 minut. Poté přilijeme vývar, sůl, pepř, důkladně promícháme, přidáme sójový granulát, znovu zamícháme a dusíme ještě asi 30 minut do zhoustnutí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boloňská sójová omáčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: houbová omáčka se smetanou, sýrová omáčka, švestková omáčka iii, švestková omáčka ii, holandská omáčka ii, jihočeská houbová omáčka, sójová sekaná, maková omáčka, koprová omáčka, boloňská omáčka boloňská sójová omáčka, recept, hlavní jídla |