KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept švestková omáčka potřebujeme tyto suroviny: • 150 g švestkových povidel • 40 g másla • 40 g mouky • červené suché víno • citron • sůl • bílý pepř • cukr • skořice • mletý zázvor • 1 lžíce rumu Recept švestková omáčka připravíme takto:
Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku, zředíme ji vínem a našleháme do hladka. Přidáme povidla, kousek citronové kůry, kousek celé skořice a zázvor, omáčku dobře promícháme a povaříme. Citronovou kůru a skořici vyjmeme, přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti a nakonec přimícháme rum. Podáváme k masům. V naší kuchařce bylo kromě receptu Švestková omáčka II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: česneková omáčka, dýňová omáčka, smetanová omáčka, jihočeská houbová omáčka, rajčatová omáčka se sójovou smetanou, labužnická koprová omáčka, brusinková omáčka, rychlá sýrová omáčka, křenová omáčka s jablkem, křenová omáčka švestková omáčka ii, recept, hlavní jídla |