KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Švestková omáčka II

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept švestková omáčka potřebujeme tyto suroviny:

   • 150 g švestkových povidel
   • 40 g másla
   • 40 g mouky
   • červené suché víno
   • citron
   • sůl
   • bílý pepř
   • cukr
   • skořice
   • mletý zázvor
   • 1 lžíce rumu
Recept švestková omáčka připravíme takto:
Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku, zředíme ji vínem a našleháme do hladka. Přidáme povidla, kousek citronové kůry, kousek celé skořice a zázvor, omáčku dobře promícháme a povaříme. Citronovou kůru a skořici vyjmeme, přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti a nakonec přimícháme rum. Podáváme k masům.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Švestková omáčka II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

rychlá sýrová omáčka, polská omáčka, ořechová omáčka, rajská omáčka s hovězím masem, holandská omáčka iii, holandská omáčka, rajská omáčka, boloňská sójová omáčka, boloňská omáčka, špenátová omáčka



švestková omáčka ii, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz