![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 150 g švestkových povidel • 40 g másla • 40 g mouky • červené suché víno • citron • sůl • bílý pepř • cukr • skořice • mletý zázvor • 1 lžíce rumu Recept švestková omáčka připravíme takto:
Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku, zředíme ji vínem a našleháme do hladka. Přidáme povidla, kousek citronové kůry, kousek celé skořice a zázvor, omáčku dobře promícháme a povaříme. Citronovou kůru a skořici vyjmeme, přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti a nakonec přimícháme rum. Podáváme k masům. V naší kuchařce bylo kromě receptu Švestková omáčka II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: tuňáková omáčka s rajčaty, koprová omáčka s hovězím masem, polská omáčka, pivní sýrová omáčka, jihočeská houbová omáčka, švestková omáčka iv, holandská omáčka iv, křenová omáčka s jablkem, trnková omáčka s uzeným masem a houskovým knedlíkem, dýňová omáčka švestková omáčka ii, recept, hlavní jídla |