KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Boloňská omáčka

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boloňská omáčka potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g mletého masa
   • 50 g slaniny
   • 1 cibule
   • 1 mrkev
   • 50 g celeru
   • 4 stroužky česneku
   • 2 lžičky protlaku
   • 5 lžic kečupu
   • sójová omáčka
   • sůl
   • pepř
   • nové koření
   • 2 bobkové listy
   • 150 ml vody
   • 150 ml bílého vína
Recept boloňská omáčka připravíme takto:
Cibuli nakrájenou nadrobno a slaninu nakrájenou na malé kostičky osmahneme na rozpáleném tuku. Pak přidáme jemně nastrouhaný celer a mrkev a vše opečeme dozlatova. Přidáme mleté maso a orestujeme, postupně přidáváme utřený česnek, rajský protlak, kečup, všechno koření, vodu a víno, promícháme a přikryté dusíme asi 30 minut na mírném ohni. Hotovou boloňskou omáčkou přelijeme porce uvařených těstovin a posypeme nasekanou pažitkou, tymiánem a nastrouhaným sýrem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Boloňská omáčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

vaječná omáčka, rajská omáčka, boloňská sójová omáčka, houbová omáčka se smetanou, holandská omáčka ii, špenátová omáčka, chřestová omáčka, ďábelská omáčka, skořicová krémová omáčka, holandská omáčka iv



boloňská omáčka, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz