KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept boloňská omáčka potřebujeme tyto suroviny: • 300 g mletého masa • 50 g slaniny • 1 cibule • 1 mrkev • 50 g celeru • 4 stroužky česneku • 2 lžičky protlaku • 5 lžic kečupu • sójová omáčka • sůl • pepř • nové koření • 2 bobkové listy • 150 ml vody • 150 ml bílého vína Recept boloňská omáčka připravíme takto:
Cibuli nakrájenou nadrobno a slaninu nakrájenou na malé kostičky osmahneme na rozpáleném tuku. Pak přidáme jemně nastrouhaný celer a mrkev a vše opečeme dozlatova. Přidáme mleté maso a orestujeme, postupně přidáváme utřený česnek, rajský protlak, kečup, všechno koření, vodu a víno, promícháme a přikryté dusíme asi 30 minut na mírném ohni. Hotovou boloňskou omáčkou přelijeme porce uvařených těstovin a posypeme nasekanou pažitkou, tymiánem a nastrouhaným sýrem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boloňská omáčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní rajčatová omáčka, rajská omáčka s hovězím masem, švestková omáčka iii, trnková omáčka s uzeným masem a houskovým knedlíkem, křenová omáčka, krémová koprová omáčka, holandská omáčka iii, švestková omáčka, zeleninová omáčka, česneková omáčka boloňská omáčka, recept, hlavní jídla |