![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g hub • 500 ml zakysané smetany • 60 g polohrubé mouky • 500 ml vody • sůl • drcený kmín • ocet Recept jihočeská houbová omáčka připravíme takto:
Nadrobno nakrájené houby povaříme v osolené vodě s drceným kmínem. Až změknou, přilijeme do omáčky smetanu a v troše vody rozšlehanou mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, než omáčka zhoustne. Podle potřeby omáčku okyselíme octem a dochutíme solí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jihočeská houbová omáčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: trnková omáčka s uzeným masem a houskovým knedlíkem, pivní sýrová omáčka, zeleninová omáčka, pikantní rajčatová omáčka, holandská omáčka ii, koprová omáčka, holandská omáčka iii, vaječná omáčka, švestková omáčka iv, ďábelská omáčka jihočeská houbová omáčka, recept, hlavní jídla |