![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg bedel • 50 g anglické slaniny • 1 dcl bílého vína • 1 lžíce oleje • šťáva z půlky citronu • sůl • pepř • máslo Recept bedly na víně připravíme takto:
Hlavičky bedel oloupeme a prudce osmahneme z obou stran na oleji. Pak je dáme do zapékací misky vymazané máslem a osolíme a opepříme. Nožičky bedel a anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky, osmahneme na zbylém oleji, podlijeme bílým vínem a povaříme. Pak ochutíme citronovou šťávou a touto směsí přelijeme hlavičky bedel. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bedly na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králičí játra na víně, mleté medailonky na víně, vaření okouni na víně s máslem, hovězí na česneku a víně, vepřové kotlety na víně a fenyklu, kuře se žampiony na víně, pečený candát na víně se smetanou, kapr na víně se šunkou, maso dvou barev na víně, dušená krůta na víně bedly na víně, recept, hlavní jídla |