![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g mletého masa (vepřové a hovězí) • malý kousek mrkve • malý kousek celeru • 1 rohlík • 1 vejce • sůl • mletá sladká paprika • asi 2 lžíce hladké mouky • olej • vývar • 4 lžíce kečupu • 1 dcl vína • 2 lžíce rybízového džemu Recept mleté medailonky na víně připravíme takto:
Rohlík nakrájíme na kousky, zalijeme trochou vody a po prosáknutí nadbytečnou vodu vymačkáme. Přidáme mleté maso, vejce, papriku, sůl, mouku a dobře promícháme. Ze směsi vytvoříme dvanáct kulatých placiček a krátce je opečeme po obou stranách na oleji. Medailonky vyjmeme, na oleji osmahneme mrkev a celer nakrájené na tenké nudličky, zalijeme je trochou vývaru, vínem, přidáme kečup, džem a medailonky a dusíme asi čtvrt hodiny (omáčka má být mírně zahoustlá). Podáváme s různě upravenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Mleté medailonky na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí guláš na víně, kuřecí prsa na červeném víně, kohout na víně, špagety s kuřecím masem na víně a smetaně, kuře se žampiony na víně, karbanátky dušené na víně, pstruh na víně, skopové na víně, uzené karé na víně, vepřový guláš se zeleninou na víně mleté medailonky na víně, recept, hlavní jídla |