![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g mletého masa (vepřové a hovězí) • malý kousek mrkve • malý kousek celeru • 1 rohlík • 1 vejce • sůl • mletá sladká paprika • asi 2 lžíce hladké mouky • olej • vývar • 4 lžíce kečupu • 1 dcl vína • 2 lžíce rybízového džemu Recept mleté medailonky na víně připravíme takto:
Rohlík nakrájíme na kousky, zalijeme trochou vody a po prosáknutí nadbytečnou vodu vymačkáme. Přidáme mleté maso, vejce, papriku, sůl, mouku a dobře promícháme. Ze směsi vytvoříme dvanáct kulatých placiček a krátce je opečeme po obou stranách na oleji. Medailonky vyjmeme, na oleji osmahneme mrkev a celer nakrájené na tenké nudličky, zalijeme je trochou vývaru, vínem, přidáme kečup, džem a medailonky a dusíme asi čtvrt hodiny (omáčka má být mírně zahoustlá). Podáváme s různě upravenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Mleté medailonky na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuře se žampiony na víně, hovězí na česneku a víně, žampióny na víně a slanině, mleté maso zapečené s vejci, vepřové medailonky s česnekovou omáčkou, kuřecí prsa na víně s česnekem, hovězí plec na červeném víně, hovězí ragú na víně se žampiony, telecí kotlety na víně s parmezánem, telecí maso na víně mleté medailonky na víně, recept, hlavní jídla |