KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vaření okouni na víně s máslem

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vaření okouni na víně s máslem potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg okounů
   • 1,5 litru vody
   • 250 ml vína
   • 25 g mrkve
   • 25 g petržele
   • 30 g cibule
   • 5 kuliček pepře
   • 100 g másla
   • sůl
Recept vaření okouni na víně s máslem připravíme takto:
Okouny očistíme, vykucháme a vypláchneme. V hrnci si povaříme vodu, víno, sůl, pepř, mrkev, petržel a cibuli. Pak vložíme opatrně okouny, stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme pět až deset minut. Dáváme pozor, aby se nerozvaříli. Vyndáme, okapeme a podáváme polité rozpáleným máslem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Vaření okouni na víně s máslem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

uzené karé na víně, bedly na víně, hovězí guláš na víně, králík na česneku a víně, drůbeží játra na víně, vepřové kotlety na víně a fenyklu, telecí na víně, pstruh na tokajském víně, skopové na víně, srnčí na víně se sýrem



vaření okouni na víně s máslem, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz