![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 2,5 kg kapra • 2 dcl smetany na vaření • 2 citrony • 1 lžíce francouzské hořčice • sůl • pepř • drcený kmín • 1 lžíce pikantní sušené kořenové zeleniny • máslo • 1 dcl oleje • na salát: zelí + sůl + cukr + citrónová šťáva + majonéza Recept bavorský kapr připravíme takto:
Do smetany přidáme hořčici, sůl, kmín, pepř, sušenou kořenovou zeleninu, šťávu z citrónu a dobře promícháme. Kapra nařízneme, potřeme citrónovou šťávou, solí a připravenou omáčkou a necháme uležet 1 hodinu. Potom kapra pečeme na oleji 35 minut. Před dopečením ho potřeme máslem. Zelí nakrájíme najemno, osolíme, přidáme cukr, citrónoou šťávu a majonézu a promícháme. Podáváme nejlépe s opečenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bavorský kapr nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr na slanině, kapr v alobalu, kapr po alsasku, pikantní kapr, kapr na špeku po alsasku, kapr na cikánský způsob, radenínský vánoční kapr, jávský pečený kapr, kapr na sardeli se žampióny, radegastův kapr bavorský kapr, recept, hlavní jídla |