KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Bavorský kapr

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bavorský kapr potřebujeme tyto suroviny:

   • 2,5 kg kapra
   • 2 dcl smetany na vaření
   • 2 citrony
   • 1 lžíce francouzské hořčice
   • sůl
   • pepř
   • drcený kmín
   • 1 lžíce pikantní sušené kořenové zeleniny
   • máslo
   • 1 dcl oleje
   • na salát: zelí + sůl + cukr + citrónová šťáva + majonéza
Recept bavorský kapr připravíme takto:
Do smetany přidáme hořčici, sůl, kmín, pepř, sušenou kořenovou zeleninu, šťávu z citrónu a dobře promícháme. Kapra nařízneme, potřeme citrónovou šťávou, solí a připravenou omáčkou a necháme uležet 1 hodinu. Potom kapra pečeme na oleji 35 minut. Před dopečením ho potřeme máslem. Zelí nakrájíme najemno, osolíme, přidáme cukr, citrónoou šťávu a majonézu a promícháme. Podáváme nejlépe s opečenými brambory.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Bavorský kapr nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

opilý kapr, kapr v leču, marinovaný kapr, velehradský řízek z kapra, kapr na hříbkách, kapr plněný jablky, kapr s paprikovou omáčkou, kapr na sardeli se žampióny, kapr na sardelích, kapr nadívaný houbami



bavorský kapr, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz