KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept bavorský kapr potřebujeme tyto suroviny: • 2,5 kg kapra • 2 dcl smetany na vaření • 2 citrony • 1 lžíce francouzské hořčice • sůl • pepř • drcený kmín • 1 lžíce pikantní sušené kořenové zeleniny • máslo • 1 dcl oleje • na salát: zelí + sůl + cukr + citrónová šťáva + majonéza Recept bavorský kapr připravíme takto:
Do smetany přidáme hořčici, sůl, kmín, pepř, sušenou kořenovou zeleninu, šťávu z citrónu a dobře promícháme. Kapra nařízneme, potřeme citrónovou šťávou, solí a připravenou omáčkou a necháme uležet 1 hodinu. Potom kapra pečeme na oleji 35 minut. Před dopečením ho potřeme máslem. Zelí nakrájíme najemno, osolíme, přidáme cukr, citrónoou šťávu a majonézu a promícháme. Podáváme nejlépe s opečenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bavorský kapr nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: opilý kapr, kapr v leču, marinovaný kapr, velehradský řízek z kapra, kapr na hříbkách, kapr plněný jablky, kapr s paprikovou omáčkou, kapr na sardeli se žampióny, kapr na sardelích, kapr nadívaný houbami bavorský kapr, recept, hlavní jídla |