![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 2,5 kg kapra • 2 dcl smetany na vaření • 2 citrony • 1 lžíce francouzské hořčice • sůl • pepř • drcený kmín • 1 lžíce pikantní sušené kořenové zeleniny • máslo • 1 dcl oleje • na salát: zelí + sůl + cukr + citrónová šťáva + majonéza Recept bavorský kapr připravíme takto:
Do smetany přidáme hořčici, sůl, kmín, pepř, sušenou kořenovou zeleninu, šťávu z citrónu a dobře promícháme. Kapra nařízneme, potřeme citrónovou šťávou, solí a připravenou omáčkou a necháme uležet 1 hodinu. Potom kapra pečeme na oleji 35 minut. Před dopečením ho potřeme máslem. Zelí nakrájíme najemno, osolíme, přidáme cukr, citrónoou šťávu a majonézu a promícháme. Podáváme nejlépe s opečenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bavorský kapr nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr s jablky a paprikou, zamagurský kapr, dušený kapr s karotkou, lázeňský kapr, kapr v alobalu, kapr na černo, jávský pečený kapr, kapr v sýrovém negližé, kapr po moravsku, labužnický kapr bavorský kapr, recept, hlavní jídla |