KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept pikantní kapr potřebujeme tyto suroviny: • 1 kapr • mletý kmín • směs koření (houbové koření + klobásové koření + koření na rožnění • v poměru 1:1:1) • 100 ml červeného vína • 1 lžička medu • 1 křen • 100 g Nivy • 50 ml kečupu • olej • 1 citrón • sůl Recept pikantní kapr připravíme takto:
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, směsí koření, naskládáme na pekáč nebo zapékací mísu apod., na který dáme trochu oleje. Porce kapra naskládáme těsně k sobě a pokapeme citrónem. Podlijeme asi 1dl svařeného červeného vína s 1 malou lžičkou medu. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu. Nastrouháme syrový křen a nivu. Porce kapra pokapeme houbovým kečupem nebo ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme strouhanou nivou. Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150 až 200°C asi 45 minut do červena. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní kapr nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr na špeku po alsasku, smažený kapr se sýrem, hovězí plátky s pikantní omáčkou, kapr na sardeli se žampióny, pikantní kuličky na pivě, pikantní kuřecí plátky, pikantní hovězí řízky, pikantní rajčatová omáčka, lázeňský kapr, kapr na cikánský způsob pikantní kapr, recept, hlavní jídla |