KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pikantní kapr

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pikantní kapr potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kapr
   • mletý kmín
   • směs koření (houbové koření + klobásové koření + koření na rožnění
   • v poměru 1:1:1)
   • 100 ml červeného vína
   • 1 lžička medu
   • 1 křen
   • 100 g Nivy
   • 50 ml kečupu
   • olej
   • 1 citrón
   • sůl
Recept pikantní kapr připravíme takto:
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, směsí koření, naskládáme na pekáč nebo zapékací mísu apod., na který dáme trochu oleje. Porce kapra naskládáme těsně k sobě a pokapeme citrónem. Podlijeme asi 1dl svařeného červeného vína s 1 malou lžičkou medu. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu. Nastrouháme syrový křen a nivu. Porce kapra pokapeme houbovým kečupem nebo ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme strouhanou nivou. Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150 až 200°C asi 45 minut do červena.





pikantní kapr, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz