![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kapr • mletý kmín • směs koření (houbové koření + klobásové koření + koření na rožnění • v poměru 1:1:1) • 100 ml červeného vína • 1 lžička medu • 1 křen • 100 g Nivy • 50 ml kečupu • olej • 1 citrón • sůl Recept pikantní kapr připravíme takto:
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, směsí koření, naskládáme na pekáč nebo zapékací mísu apod., na který dáme trochu oleje. Porce kapra naskládáme těsně k sobě a pokapeme citrónem. Podlijeme asi 1dl svařeného červeného vína s 1 malou lžičkou medu. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu. Nastrouháme syrový křen a nivu. Porce kapra pokapeme houbovým kečupem nebo ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme strouhanou nivou. Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150 až 200°C asi 45 minut do červena. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní kapr nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní pečené kuře, kapr v alobalu, kapr na víně se šunkou, radenínský vánoční kapr, hovězí plátky s pikantní omáčkou, pikantní skopová játra v alobalu, pikantní pstruh, pikantní vepřový guláš, pikantní vepřová játra v alobalu, velehradský řízek z kapra pikantní kapr, recept, hlavní jídla |