KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kapr po alsasku

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kapr po alsasku potřebujeme tyto suroviny:

   • kapr
   • cibule
   • housky
   • česnek
   • sůl
   • pepř
   • zelená petržel
   • vejce
   • houby
   • mléko
   • máslo
   • na omáčku: mrkev + cibule + pepř + bobkový list + 0,25 l bílého vína + 0,25 l smetany + citrón
Recept kapr po alsasku připravíme takto:
Cibuli zpěníme na tuku. Housky namočíme do mléka, vymačkáme je, přidáme cibuli a jemně nasekané mlíčí z kapra, česnek, zelenou petržel, sůl, pepř, vejce a houby namočené v mléce a vše dobře rozetřeme. Touto směsí naplníme kapra, zašijeme, osolíme, zalijeme máslem, zabalíme do alobalu a upečeme. Do pekáče dáme malou mrkev, pokrájenou cibuli, několik zrnek pepře, bobkový list, bílé víno a 0,25 l vody a smetany a povaříme do zhoustnutí. Omáčku dochutíme solí a citrónovou šťávou a zjemníme kouskem másla. Kapra vyjmeme z alobalu, odstraníme nitě, potřeme na povrchu omáčkou a ozdobíme petrželí. Kapra po alsasku podáváme s opečenými brambory.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr po alsasku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

kapr na hříbkách, pikantní kapr, plněný kapr, bramborová polévka s kaprem, staročeský kapr, kapr po francouzsku, kapr na černo se sušeným ovocem, kapr dušený na pepři a česneku, kapr po čínsku, kapr na černo



kapr po alsasku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz