![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • kapr • cibule • housky • česnek • sůl • pepř • zelená petržel • vejce • houby • mléko • máslo • na omáčku: mrkev + cibule + pepř + bobkový list + 0,25 l bílého vína + 0,25 l smetany + citrón Recept kapr po alsasku připravíme takto:
Cibuli zpěníme na tuku. Housky namočíme do mléka, vymačkáme je, přidáme cibuli a jemně nasekané mlíčí z kapra, česnek, zelenou petržel, sůl, pepř, vejce a houby namočené v mléce a vše dobře rozetřeme. Touto směsí naplníme kapra, zašijeme, osolíme, zalijeme máslem, zabalíme do alobalu a upečeme. Do pekáče dáme malou mrkev, pokrájenou cibuli, několik zrnek pepře, bobkový list, bílé víno a 0,25 l vody a smetany a povaříme do zhoustnutí. Omáčku dochutíme solí a citrónovou šťávou a zjemníme kouskem másla. Kapra vyjmeme z alobalu, odstraníme nitě, potřeme na povrchu omáčkou a ozdobíme petrželí. Kapra po alsasku podáváme s opečenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr po alsasku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr v barevném těstíčku, kapr po francouzsku, kapr po čínsku, kapr po srbsku, kapr na pivě, štědrovečerní nadívaný kapr, kapr na paprice, zapečený kapr se smetanou a koprem, kapr nadívaný houbami, námořnický kapr kapr po alsasku, recept, hlavní jídla |