KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kapr na sardeli se žampióny

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kapr na sardeli se žampióny potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g kapra
   • 100 g sterilizovaných žampiónů
   • 50 g sardelového másla
   • 200 ml červeného vína
   • 1 cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 4 lžíce oleje
   • hladká mouka
   • citrónová šťáva
   • sůl
   • pepř
   • 1 lžíce jemně nakrájané zelené petrželové natě
Recept kapr na sardeli se žampióny připravíme takto:
Kapra umyjeme, očistíme, rozporcujeme, osušíme, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a osmahneme v rozehřátém oleji. Potom zalijeme polovinou vína, přidáme žampióny nakrájené na plátky, sardelové máslo, nadrobno nasekanou cibuli a rozetřený česnek, opepříme a dusíme. Až je kapr téměř měkký, polijeme ho zbytkem vína, pokapeme citrónovou šťávou a dodusíme. Nakonec dochutíme petrželovou natí. Podávame s opečenými brambory.





kapr na sardeli se žampióny, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz