KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kapr na sardeli se žampióny potřebujeme tyto suroviny: • 800 g kapra • 100 g sterilizovaných žampiónů • 50 g sardelového másla • 200 ml červeného vína • 1 cibule • 2 stroužky česneku • 4 lžíce oleje • hladká mouka • citrónová šťáva • sůl • pepř • 1 lžíce jemně nakrájané zelené petrželové natě Recept kapr na sardeli se žampióny připravíme takto:
Kapra umyjeme, očistíme, rozporcujeme, osušíme, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a osmahneme v rozehřátém oleji. Potom zalijeme polovinou vína, přidáme žampióny nakrájené na plátky, sardelové máslo, nadrobno nasekanou cibuli a rozetřený česnek, opepříme a dusíme. Až je kapr téměř měkký, polijeme ho zbytkem vína, pokapeme citrónovou šťávou a dodusíme. Nakonec dochutíme petrželovou natí. Podávame s opečenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr na sardeli se žampióny nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr po cikánsku, vánoční kapr, vánoční kapr na šalvěji, štědrovečerní nadívaný kapr, plněný vánoční kapr, kapr na slanině, kapr dušený na pepři a česneku, kapr v alobalu, srbský kapr, kapr dušený na pivě kapr na sardeli se žampióny, recept, hlavní jídla |