KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kapr na slanině

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kapr na slanině potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 porce kapra
   • 60 g anglické slaniny
   • sůl
   • 4 lžíce citrónové šťávy
   • 40 g másla
   • 2 lžíce sekané petrželové natě a pažitky
   • 4 plátky tvrdého sýra
   • kečup
Recept kapr na slanině připravíme takto:
Opláchnuté osušené porce kapra osolíme, rozložíme do porcelánové nebo skleněné misky, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu asi 20 minut uležet. Dno pekáčku vyložíme tenkými plátky slaniny, na ně urovnáme porce kapra, které poklademe kousky másla, posypeme sekanými zelenými naťemi a pečeme v troubě asi 25 minut. Podle potřeby podlijeme šálkem telplé vody. Pak pokryjeme porce kapra plátky sýra a krátce zapečeme, až se sýr trochu roztaví a zrůžoví a ozdobíme kečupem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr na slanině nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

opilý kapr, kapr po mlynářsku, fazole na slanině, kapr ve zlatých šupinách, kapr s vejcem a rajčetem, kapr na sardelích, kapr na paprice, kovbojské fazole na slanině, vánoční kapr na šalvěji, kapr na modro v aspiku



kapr na slanině, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz