KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Radegastův kapr

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept radegastův kapr potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g filetů z kapra
   • 4 plátky anglické slaniny
   • 1 cibule
   • sůl
   • 2 bobkové listy
   • 6 kuliček pepře
   • 3 lžíce nastrouhaného perníku
   • 500 ml piva
   • 30 g másla
   • citrónová šťáva
   • olej
Recept radegastův kapr připravíme takto:
Filety osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a dáme odležet do chladu. Odleželé nakrájíme na porce a každou porci obalíme plátkem slaniny. Na pánvi rozehřejeme olej a rybu na něm z obou stran osmažíme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, všechno koření, perník a zalijeme pivem do poloviny výšky masa. Stáhneme teplotu a necháme táhnout do změknutí, v případě nutnosti podlijeme pivem. Hotové porce kapra vyjmeme, omáčku propasírujeme přes jemné síto a dáme zpět na zdroj tepla. Uvedeme do mírného varu, přidáme máslo, dochutíme a povaříme do zhoustnutí. Porce ryby vložíme zpět a prohřejeme.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Radegastův kapr nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

kapr na modro v aspiku, plněný kapr, kapr po staročesku, kapr dušený na pivě, kapr v leču, dračí kapr, kapr plněný jablky, kapr na špeku po alsasku, kapr na hořčici, kapr rožmberský



radegastův kapr, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz