![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g filetů z kapra • 4 plátky anglické slaniny • 1 cibule • sůl • 2 bobkové listy • 6 kuliček pepře • 3 lžíce nastrouhaného perníku • 500 ml piva • 30 g másla • citrónová šťáva • olej Recept radegastův kapr připravíme takto:
Filety osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a dáme odležet do chladu. Odleželé nakrájíme na porce a každou porci obalíme plátkem slaniny. Na pánvi rozehřejeme olej a rybu na něm z obou stran osmažíme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, všechno koření, perník a zalijeme pivem do poloviny výšky masa. Stáhneme teplotu a necháme táhnout do změknutí, v případě nutnosti podlijeme pivem. Hotové porce kapra vyjmeme, omáčku propasírujeme přes jemné síto a dáme zpět na zdroj tepla. Uvedeme do mírného varu, přidáme máslo, dochutíme a povaříme do zhoustnutí. Porce ryby vložíme zpět a prohřejeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Radegastův kapr nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bavorský kapr, kapr na žampiónech s ořechy, kapr po staročesku, bratislavský kapr se šunkou, kapr na houbách, kapr v barevném těstíčku, kapr na sardelích, kapr na modro v aspiku, kapr po srbsku, kapr v sýrové omáčce radegastův kapr, recept, hlavní jídla |