![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g hovězího masa • 200 g vepřového masa • 250 g slaniny • sůl • půl lžičky muškátového květu • lžička pepře • 30 g másla • 1 cibule Recept bavorská sekaná pečeně připravíme takto:
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme je na kousky, které umeleme, ale každý druh odděleně. Slaninu nakrájíme nadrobno. Mleté hovězí maso nejprve propracujeme a potom smícháme se slaninou, vepřovým mletým masem a kořením. Při hnětení přidáme jen tolik vody, aby hmota byla vláčná, ale ne řídká. Pak ze směsi uděláme šišku. Cibuli oloupeme, nasekáme a dáme do pekáče vymazaného máslem, na ni dáme šišku mletého masa a pečeme v předehřáté troubě při 180°C. Bavorskou sekanou pečeni podáváme například s bramborovou kaší. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bavorská sekaná pečeně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: srnčí pečeně, kuřecí sekaná se žampiony, plněná hovězí pečeně, štěpánská hovězí pečeně, telecí pečeně s bešamelovou omáčkou, hovězí pečeně s kyselou omáčkou, rolovaná telecí pečeně, velikonoční pečeně po švýcarsku, hovězí pečeně na jalovci a pivu, houbová sekaná bavorská sekaná pečeně, recept, hlavní jídla |