KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Bavorská sekaná pečeně

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bavorská sekaná pečeně potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g hovězího masa
   • 200 g vepřového masa
   • 250 g slaniny
   • sůl
   • půl lžičky muškátového květu
   • lžička pepře
   • 30 g másla
   • 1 cibule
Recept bavorská sekaná pečeně připravíme takto:
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme je na kousky, které umeleme, ale každý druh odděleně. Slaninu nakrájíme nadrobno. Mleté hovězí maso nejprve propracujeme a potom smícháme se slaninou, vepřovým mletým masem a kořením. Při hnětení přidáme jen tolik vody, aby hmota byla vláčná, ale ne řídká. Pak ze směsi uděláme šišku. Cibuli oloupeme, nasekáme a dáme do pekáče vymazaného máslem, na ni dáme šišku mletého masa a pečeme v předehřáté troubě při 180°C. Bavorskou sekanou pečeni podáváme například s bramborovou kaší.





bavorská sekaná pečeně, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz