KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Anglické jehněčí žebro

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept anglické jehněčí žebro potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg jehněčího žebra
   • 100 g slaniny
   • 200 g dvoubarevných fazolí
   • 1 cibule
   • 100 ml červeného vína
   • 4 lžíce brusinek
   • 1 lžíce hladké mouky
   • olej
   • sůl
   • pepř
   • tymián
   • vývar
Recept anglické jehněčí žebro připravíme takto:
Maso okořeníme tymiánem, solí a pepřem, naložíme do oleje a necháme 2 hodiny uležet. Potom maso zprudka opečeme a necháme při mírné teplotě dojít do růžova. Výpek zaprašíme moukou, zalijeme vývarem, dochutíme vínem, brusinkami a přecedíme. Fazole orestujeme s cibulí a nakrájenou slaninou. Anglické jehněčí žebro podáváme s fritovanými bramborovými nudličkami.





anglické jehněčí žebro, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz