![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1,5 kg jehněčího žebra • 100 g slaniny • 200 g dvoubarevných fazolí • 1 cibule • 100 ml červeného vína • 4 lžíce brusinek • 1 lžíce hladké mouky • olej • sůl • pepř • tymián • vývar Recept anglické jehněčí žebro připravíme takto:
Maso okořeníme tymiánem, solí a pepřem, naložíme do oleje a necháme 2 hodiny uležet. Potom maso zprudka opečeme a necháme při mírné teplotě dojít do růžova. Výpek zaprašíme moukou, zalijeme vývarem, dochutíme vínem, brusinkami a přecedíme. Fazole orestujeme s cibulí a nakrájenou slaninou. Anglické jehněčí žebro podáváme s fritovanými bramborovými nudličkami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Anglické jehněčí žebro nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem, jehněčí kotlety se žampiony, jehněčí kořínek na kmínu, zapečené brambory s jehněčím masem, jehněčí kotlety se zeleninou, jehněčí na chmelu, jehněčí maso na houbách, irský jehněčí guláš, jehněčí výpečky, jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem anglické jehněčí žebro, recept, hlavní jídla |