KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g jehněčího kolena s kostí
   • uzená slanina
   • 2 brambory
   • cibule
   • fazole sterilované (bílé i červené)
   • česnek
   • čerstvý rozmarýn
   • čerstvý chřest
   • sůl
   • olej
Recept jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem připravíme takto:
Jehněčí kolínko nejprve marinujeme v marinádě z rozdrceného česneku, soli, oleje a rozmarýnu alespoň dvanáct hodin. Takto připravené kolínko nejprve vaříme v páře (přibližně hodinu) a pak pečeme asi čtvrt hodiny v troubě. Mezitím nakrájíme na malé kousky slaninu, orestujeme ji spolu s cibulí, přidáme oba druhy sterilované fazole, očištěný a předvařený chřest a dochutíme solí, česnekem a rozmarýnem. Podáváme s grilovanými bramborami.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

zapečené špecle se slaninou, pečená jehněčí kýta, jehněčí souvlaki, plněné zapečené klobásy, egyptské jehněčí kotlety, bílé zelí s jehněčím masem a jablky, jehněčí na chmelu, kuře pečené v soli, zapečené hovězí maso se zeleninou, jehněčí kotlety



jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz